Na žalost kao i svi događaji ove godine, tako su i Uskopaljske jeseni održane u posebnom ozračju, koje je prouzročio koronavirus. No ipak, zahvaljujući upornosti članova HKD Napredak iz Uskoplja ceremonija XXIV Uskopaljskih jeseni je održana. Ovaj put uz mnogo manje kulturnih društava iz republike Hrvatske te Bosne i Hercegovine ali opet na svoj način lijepo, piše Uskoplje.info.

Izostao je svečani tradicionalni mimohod gradskim ulicama te je cijela manifestacija plesa i pjesme održana ispred župne crkve.

U 9:30 h organiziran je pohod na Zekinu grudu “ŠETNJOM DO ZDRAVLJA” gdje su se svi oni koji su to željeli, mogli priključiti našim planinarima iz UP Raduša. Po dolasku na odredište za sve je organiziran ručak i okrijepa. Za to vrijeme u 11 sati u župnoj crkvi u Uskoplju održana je sveta misa za puk, te je nakon misnog slavlja u crkvenom dvorištu održan nastup Kud-ova. Ovaj su put naši gosti stigli iz Posušja,-HKUD FRA PETAR BAKULA, te iz Viteza – HKD NAPREDAK.

Naravno tu su bili i članovi HKD NAPREDAK iz Uskoplja u strarijoj i mlađoj formaciji. Svojom pjesmom, ove u svakom slučaju posebne XXIV Uskopaljske jeseni uveličala su i članice crkvenog zbora M. P. PETKOVIĆ.

Sve prisutne pozdravila je Ankica Nikolić, ispred HKD NAPREDAK Uskoplje. Nadamo se da će sljedeće jubilarne 25. Uskopaljske jeseni biti upravo ono što mi Uskopljani želimo, jedna od najljepših manifestacija u Bosni i Hercegovini.

Više fotografija pogledajte OVDJE