25. listopad je spomen dan smrti posljednje bosanske kraljice Katarine Kosače. Stoga je naša Zajednica žena ovih dana provela niz aktivnosti u čast ženi u kojoj smo prepoznale djevojku, majku, suprugu, udovicu, prognanicu i sa ponosom nosimo njeno ime.

Zajednica žena Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Kraljica Katarina Kosača Prozor-Rama održala je III. Izbornu skupštinu na kojoj je uz nazočnost velikog broja izaslanica i gostiju izabran novi saziv općinskog odbora Zajednice žena, u koji su ušle:    Marija Zadro, Ivka Babić, Kata Vukoja, Mara Prskalo, Ana Meter, Vlatka Marić, Jelica Džalto, Milka Pavličević, Marijana Šimunović, Ilijana Marić, Danijela Burečić, Antonija Franjić, Marijana Marić, Ana Džalto, Ivanka Ramljak, Ružica Novaković, Ivka Krešo, Danijela Bilić, Ivana Juričić i Ankica Franjušić.
Izabran je i novi nadzorni odbor u sastavu: Ankica Bošnjak, Nada Džalto, Marina Zelenika, Marija Lončar i Slavica Bošnjak.

Članice Zajednice žena Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Kraljica Katarina Kosača Prozor-Rama sudjelovale su na molitvenom pohodu na kraljevski grad Bobovac gdje je misno slavlje predvodio kardinal Vinko Puljić, a cilj molitve, kako je kazao kardinal, je ujedinjenje u molitvi za osobne potrebe, za vlastiti narod, za Domovinu kao i za sve ljude koji u njoj žive.
Obišle smo srednjovjekovnu utvrdu bosanskih kraljeva gdje je stolovala i posljednja bosanska kraljica Katarina.

Osim što je žena domaćica, supruga i majka, cilj naše Zajednice je da ona bude prepoznata i u političkom životu.
Tako je na Bobovcu  bila prilika da razgovaramo sa predsjednikom Federacije Bosne i Hercegovine gospodinom Marinkom Čavarom kao i sa ministricom obrane gospođom Marinom Pendeš te drugim dužnosnicima Federacije BiH.
       
Uz vojnički grah, koji su pripremili pripadnici Oružanih snaga BiH, nastavljeni su razgovori i druženje.

                                      
Općinski odbor ZŽ HDZ-a BiH KKK Prozor-Rama