Livaković se od Dinama oprašta sa stilom. Bio je najbolji igrač “modrih” u obje utakmice s AEK-om a u Istanbulu ga čekaju kao “ozebli sunce”.

Čini se kako je u nedjelju navečer stavljena točka na još jedan maksimirski transfer. U nedjelju je Dinamo prodao Šutala za 21 milijun eura, a već u ponedjeljak stiže novi priliv novaca na Maksimir.

Dominik Livaković definitivno napušta Dinamo i odlazi u turski Fenerbahçe. Prvi vratar reprezentacije Hrvatske i kapetan Dinama u srijedu bi trebao odletjeti u Istanbul, podvrgnuti se liječničkom pregledu i potpisati ugovor sa slavnim turskim klubom.

Kako Germanijak doznaje, Livaković je dogovorio uvjete, ostaje za riješiti par sitnica, ali obzirom koliko ga silno žele u Istanbulu – bilo bi senzacija da zapne na tome. Što se klubova tiče, tu je stvar sasvim riješena. Fener će Dinamu platiti devet milijuna eura, odnosno još milijun u bonusima. To u konačnici zadovoljava klauzulu koju Dominik Livaković ima u svom ugovoru.

I tako će Livi nakon sedam godina napustiti Dinamo. Svjestan je i sam kako je sazrio trenutak da napravi korak dalje u karijeri. Da naplati status i reputaciju koju je stekao u dresu Dinama i reprezentacije Hrvatske. Turska je novi izazov za njega.

A Fenerbahçe je bio konstanta tijekom cijelog prijelaznog roka. Od početka su mu dali do znanja da im je prva opcija i bili su spremni čekati koliko treba. Uostalom, u Turskoj je završeno drugo kolo, a oni su još uvijek imali rezerviranu “jedinicu” za Livakovića.