Umjereno do pretežno oblačno vrijeme očekuje se u Bosni i Hercegovini idućih dana, dok se od utorka očekuje sunčano vrijeme s temperaturama do 35 stupnjeva.

Jutros je u Bosni i Hercegovini uglavnom oblačno vrijeme. Kiša pada u sjevernim i lokalno u središnjim područjima. Pretežno vedro je na jugu zemlje. Na Bjelašnici su zabilježena samo četiri stupnja. Temperature su, u odnosu na ranije dane, u značajnom padu pa je i u mnogim bh. gradovima zabilježeno od deset do 18 stupnjeva, koliko je u Neumu.

"Danas će veći dio dana biti oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena na jugu zemlje. Padavine su uglavnom lokalne i slabijeg intenziteta. Više padavina se očekuje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. U poslijepodnevnim satima postupno smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24, na jugu zemlje do 28 stupnja", prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U ponedjeljak se u Bosni veći dio dana očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. U poslijepodnevnim satima se očekuje razvedravanje. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14, na jugu zemlje do 18 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28, na jugu zemlje do 30 stupnjeva.

U utorak se u Bosni očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove izgledna je magla i niska naoblaka. U Hercegovini pretežno sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, na jugu zemlje do 20 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31, na jugu zemlje do 34 stupnja.

Prema prognozi FHMZBiH-a, u srijedu se u Bosni prije podne očekuje sunčano vrijeme. Umjeren porast naoblake u drugom dijelu dana. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi su izgledni na području Krajine i sjevera Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 22 stupnja. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 33, na jugu zemlje do 35 stupnja.