U Hrvatskoj i dalje raste broj zaraženih koronavirusom. Jučer je bilo 176 novih slučajeva. Dobra je vijest da nema novih smrtnih slučajeva. Udio pozitivnih među testiranima manji je od 4 posto. U ponedjeljak na cijelom Jadranu na snagu stupaju nove - strože mjere.

One podrazumijevaju, kako je ministar Davor Božinović rekao jučer na konferenciji Stožera - zabranu održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 50 osoba na jednom mjestu, osim ako se radi o javnom događanju ili okupljanju na kojem sudjeluju samo osobe s EU digitalnom COVID potvrdom i neće sudjelovati više od 1000 osoba, a za isto su i nadležni Stožer civilne zaštite lokalne samouprave i nadležni županijski stožer dali suglasnost.

Nacionalni stožer donio je i odluku o produljenju valjanosti COVID potvrda na 270 dana. To se odnosi i na nove i na već izdane potvrde. Sve se više govori i o mogućnosti cijepljenja trećom dozom.

-Vrlo je vjerojatno da će biti ta treća doza. Možda i ranije za one koji su imunokompromitirani ili uzimaju lijekove koji djeluju na imunost, rekao je Krunoslav Capak.