Prošlo je više od 120 dana i noći otkako Enver Beka spava na Trgu bana Josipa Jelačića i traži pravdu za svoju kćerku Šeherezadu, koja je umrla u bolnici Rebro (KBC Zagreb) zbog, prema njegovim riječima, greške liječnika.

Na glavni gradski trg postavio je mali improvizirani šator jer mu je sve teže podnositi hladnoću, pogotovo tijekom noći.

Enver Beka više od 120 dana spava na trgu i traži pravdu za svoju petogodišnju kćer Šeherazadu, koja je, prema njegovim tvrdnjama, umrla greškom liječnika u bolnici Rebro, piše Dnevnik.hr

Kako je rekao, nada se da mu nadležne službe neće ukloniti šator. Podršku su mu došli dati i Tihana Tomas, potpredsjednica Udruge za zaštitu žrtava pravosuđa Veronika Vere, te Ante Vranković, koji prosvjeduje već godinama protiv kriminala i korupcije.

Smrznuo se na trgu

"Zima je i hladno mi je. U dvije noći sam se smrznuo ovdje, čak je i rosa bila ovdje. Vreća za spavanje bila je mokra, nemam je gdje osušiti, pa sam odlučio postaviti šator ovdje", kazao je Beka.

"Ne odustajem, meni je svako dijete bitno", dodao je Beka. Dozvolu za postavljanje šatora nije dobio. "Komunalni redari su me pitali ima li problema, nisu mi ništa rekli. Što će biti dalje - ne znam", rekao je Beka.

Navodi da je šator samo zbog rose, no da on ne može izdržati snijeg. "Prisiljen sam na šator. Volim živjeti u ovoj državi", kazao je Beka.

Podršku su mu dali i građani. "Naprosto je nevjerojatno da se neke stvari ne počnu rješavati u pet godina. To je dokaz da je korupcija u srži DORH-a. Vidjeli smo da kod nas čak i mafija čuva novac kod državnog odvjetništva. Nadam se da će čim prije oni doći sebi i da će Enver do Božića se moći maknuti odavde jer će imati ozbiljne poteškoće", kazao je Vranković.

"Ovo je žalosno da se ovakvo što mora raditi. Često se spominje riječ 'institucija'. Stoga molim - institucije, počnite raditi svoj posao i pokažite nam da pravda u Hrvatskoj ipak postoji", rekla je Tomas.