Prošlo je točno 100 dana i noći otkako Enver Beka spava na Trgu bana Josipa Jelačića i traži pravdu za svoju kćerku Šeherezadu, koja je umrla u bolnici Rebro (KBC Zagreb) zbog, prema njegovim riječima, greške liječnika.

On je napravio nešto što nitko u povijesti nije, sam proveo sto dana i noći na glavnom gradskom trgu. Susreo se s raznim problemima i opasnim situacijama, ali je ostao čvrst i priseban. I dalje čeka poziv premjera Andreja Plenkovića, koji mu je prije pedesetak dana obećao da će ga primiti. Kaže kako bi mu najljepši dar za Božić bila istina o smrti njegove kćeri i priznanje odgovornih.

Beka je počeo prosvjedovati još 2018. godine. Na Trgu bi po sat vremena nosio transparente i fotografije malene.

Djevojčica je imala hidrocefalus, zbog čega joj je 2015. ugrađena pumpica. Sljedeće godine trebalo ju je zamijeniti, pa je naručena na operaciju – poslije koje se više nije probudila. Očajni otac tvrdi kako je preminula zbog liječničke greške jer joj je dana narkoza dovoljna za 16-godišnjaka, a ona je tada imala samo pet godina. 

Kaže i kako nakon operacije nije prevezena na intenzivnu njegu, već na pedijatriju, a kad je napokon vraćena na odjel intenzivne njege, preminula je. Beka tvrdi i da ne može do liječničke dokumentacije, piše Dnevnik.hr