Obustavljena je daljna instalacija respiratora na KCUS-u, saznaje "Avaz"

Jutros je trebalo biti instalirano 16 uređaja, ali je utvrđeno da su dva neispravna, točnije da su imali iste parametre koje su imali i uređaji koji su trebali biti instalirani sinoć u bolnici u Goraždu.

Ovu informaciju potvrdio je za" Avaz" Almir Badnjević, koji je radio testiranje ispred tvrtke "Verlab"

-Nema osnova da radimo dalju instalaciju kada sve mora ići na servis. Oni imaju neki sustavni kvar. Sada se mora kontaktirati proizvodač. Nema smisla da radimo dalje. Previše odstupaju vrijednosti koje ne bi smijele da odstupaju. Znači, mi više ništa ne možemo verificirati jer postoji problem. Uređaj ima sustavni kvar, sve je do servisera- kaže Badnjević.

Podsjećamo, ova afera mjesecima potresa državu, a ranije je utvrđeno da su beskorisni u medicinskim ustanovama, što su utvrdili sudski vještaci. Da stvar bude gora, ni tvrtka koja je izabrana da je instalira, nije ovlaštena za taj posao. Radi se o pravnom subjektu iz Srbije, koji je, prema tvrdnjama FUCZ-a sve najavio da će raditi besplatno.

Po svemu sudeći, cijeli posao oko nabavke respiratora, plaćen 10,5 milijuna KM od narodnog novca, doživjet će fijasko. Oni koji su vodili cijeli proces su na slobodni.