Putnički avion ruske aviokompanije Aeroflot jučer je prisilno sletio na letu Surgut - Moskva, nakon što je jedan pijani putnik pokušao oteti zrakoplov.

Ruski mediji pišu kako je riječ o 41-godišnjem Pavelu S., starom policijskom poznaniku već osuđivanom zbog krađe, zlouporabe droga i huliganizma. Na društvenim mrežama objavljena je snimka njegovog uhićenja u avionu.

Jedan putnik zatražio preusmjeravanje aviona

Zrakoplov je poletio iz sibirskog grada Surguta u 12:55 po lokalnom vremenu, no 15 minuta nakon polijetanja zrakoplov je nenadano promijenio smjer. FlightRadar24 prikazao je podatke o zračnom prometu na kojima se vidi odstupanje od zadane rute zrakoplova.

Glasnogovornik ruskog Nacionalnog antiterorističkog odbora (NAC) kazao je kako je avion preusmjeren nakon zahtjeva jednog putnika. Pilot je zatim krenuo prema Hanti-Mansijsku, gdje je i sletio u 14:18 po lokalnom vremenu.

Može dobiti do 12 godina zatvora

Kompanija Aeroflot poslala je druge zrakoplove kako bi omogućila putnicima da nastave svoj put prema Moskvi.

Prema ruskom zakonu, za otmicu aviona predviđena je kazna zatvora u trajanju do 8 godina ili do 12 godina ako je počinitelj bio naoružan ili ako je prijetio nasiljem.