Nizozemski biciklist Fabio Jakobsen, koji je teško pao u samoj završnici prve etape utrke Kroz Poljsku, nalazi se u životnoj opasnosti.

"Istina je, njegov je život ugrožen. Izgubio je jako mnogo krvi te je zadobio brojne ozljede glave. Oslobodili smo mu sve dišne putove te dali kisik i sve potrebne lijekove. Srce radi normalno", kazala je liječnica utrke Barbara Jerschina.

Jakobsen je u posljednjim metrima etape pokušao preteći sunarodnjaka Dylana Groenewegena koristeći mali prostor između njega i zaštitne ograde, ali Groenewegen je pri brzini od 80 kilometara na sat skrenuo udesno s isturenim laktom u namjeri da zatvori Jakobsenu prolaz, a to je imalo katastrofalne posljedice. Jakobsen je udario u zaštitnu ogradu, napravio salto u zraku te udario u suca zaduženog za foto-finiš koji se nalazio odmah do ograde.

Sada se na društvenim mrežama pojavila nova snimka zastrašujućeg pada. Snimio ju je gledatelj u blizini kojeg je Jakobsen pao nakon duela s Groenewegenom.

Na kraju je Groenewegen diskvalificiran te mu je oduzeta etapna pobjeda koja je dodijeljena Jakobsenu. Ozljede opasne po život zadobio je i sudac na kojega je Jakobsen naletio.