Zagrebačka policija objavila je fotorobot osobe povezane s ubojstvom Vinka Žuljevića Klice,  ustrijeljenog u zagrebačkom naselju Sesvete početkom svibnja.

Vjeruju da će ih ta osoba, ako je pronađu, dovesti do razrješenja posljednjeg mafijaškog obračuna na ulicama glavnoga grada Hrvatska.

Riječ je o muškarcu starosti 30 do 35 godina, visine oko 180 cm, svijetle puti, smeđe kose duljine nekoliko centimetara počešljane u desnu stranu, nema zaliske, nema visoko ćelo, smeđih očiju, smeđih obrva koje nisu spojene, nema bore oko očiju niti na čelu. Obrijan (slaba dlakavost brade), glatke kože lica, pravilna ravnog nosa srednje veličine, nema velike obraze, uši srednje veličine, prenosi HRT navode iz policije.

Policija ne otkriva radi li se o počinitelju ili možda pomagaču pri počinjenju kaznenog dijela, već samo da je riječ o osobi koja je ključ za razrješenja toga teškog ubojstva.

Radna skupina formirana odmah nakon što je likvidiran Vinko Žuljević Klica i dalje intenzivno radi na razrješenju slučaja u  suradnji s kolegama iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Policija moli građane ako imaju bilo kakve informacije o osobi s fotorobota da se jave u najbližu policijsku postaju. Građanima koji dostave informacije jamče anonimnost i sigurnost.

Klica je ubijen 3. svibnja u zagrebačkim Sesvetama, u Glavnoj. Sumnja se kako je ubojstvo povezano s obračunom zagrebačkoga kriminalnog podzemlja.

Žuljevića se u medijima povezivalo s jednim zagrebačkim mafijaškim klanom, na čijem je čelu bio Vjeko Sliško, koji je preminuo od posljedica atentata u središtu Zagreba u ožujku 2001. Široj javnosti Klica je postao poznat tijekom suđenja za ubojstvo Veselina Marinova u kojem je oslobođen optužbi. Sud je zaključio da je Žuljević u Marinova, dugogodišnjeg tjelesnog čuvara zapovjednika Kažnjeničke bojne HVO-a Mladena Naletilića Tute, pucao u samoobrani.

Žuljević je bio pod istragom zbog sumnje da je umiješan u ratne zločine počinjene na području središnje Bosne, potvrđeno je iz Tužiteljstva BiH./HRT