Otac petogodišnjaka Murtaze Ahmadija iz Afganistana, dječaka koji je dobio potpisan dres svog nogometnog heroja Lionela Messija, kazao je da je njegova obitelj bila primorana napustiti zemlju usljed konstantnih telefonskih prijetnji, prenosi agencija Anadolija.

Mohammad Arif Ahmadi, otac dječaka čija je fotografija u improviziranom dresu od plastične vrećice putem društvenih mreža obišla cijeli svijet, potvrdio je da se s obitelji preselio u pakistanski grad Quetta, u nadi da će tamo izgraditi bolji život.

Ahmadi je u telefonskom razgovoru za AP kazao da se plašio da će njegov sin Murtaza biti otet nakon što je postao internet senzacija širom svijeta, jer je od vrećice s bijelim i plavim prugama napravio dres s brojem 10.

Kako je kazao, život je za njih postao "bijedan".

Nakon što je fotografijom u improviziranom dresu Barcelonine zvijezde dirnuo svijet, iz Nogometnog saveza Afganistana u veljači ove godine potvrđeno je da će biti upriličeno upoznavanje dječaka i Messija, nakon što su dobili e-mail iz Barcelone za koju igra argentinski napadač.