Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) danas je u Rami svečano obilježila svoju 30. obljetnicu osnutka.

Obilježavanje je započelo  polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća ispred Središnjeg spomen obilježja u Rami, a potom i svečanom sjednicom Općinskoga odbora HDZ-a BiH Rama, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Na obljetnici stranke u Rami danas je sudjelovao i predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije Stjepan Bošković, članovi OO HDZ-a BiH Rama, predsjednici temeljnih organizacija te svi raniji predsjednici stranke u Rami.

Nazočne na svečanoj sjednici je pozdravio predsjednik OO HDZ-a BiH Rama i ministar pravde BiH Josip Grubeša.

Osvrnuo se na djelovanje strane u proteklom razdoblju, ali je istaknuo i planove za naredno razdoblje, posebno s aspekta pripreme i održavanja lokalnih izbora.

Čović je prezentirao trenutnu aktualnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini te sve probleme koje ima izvršna i zakonodavna vlast pri funkcioniraju na svim razinama.

''HDZ BiH je bio i ostao predvodnik svih pozitivnih procesa u zemlji, kao i aktivni zagovornik europskog puta Bosne i Hercegovine'', istaknuo je.

Govoreći o lokalnim izborima predsjednik Čović je naglasio kako stranka na svim razinama radi i vrši pripreme unatoč svim problemima oko Središnjeg izbornog povjerenstva i pomjeranjem izbornih rokova.

''Hoće li biti izbori ili neće, to nećemo nagađati, radimo aktivno i trebamo prijaviti naše liste'', istaknuo je Čović, te je potaknuo sve članove Općinske organizacije u Rami na predan rad na predstojećim lokalnim izborima.

''Stranka će podržati sve potrebe aktivnosti kako bi HDZ BiH u Rami imao većinu u Općinskome vijeću te poziciju načelnika općine'', istaknuto je.