U povodu 27. obljetnice pogibije zapovjednika brigade “Rama“ brigadira Šimuna Fofića Fofe, izaslanstvo Udruga proisteklih iz Domovinskog rata upriličit će 07.07.2019. godine (nedjelja) u 10.00 sati polaganje vijenaca i paljenje svijeća na grobu pokojnog zapovjednika brigade “Rama“ na mjesnom groblju u Rumbocima.

Pokojni Fofa rođen 24.08.1969. god. u Rumbocima od oca Franje i majke Kate rođ.Džolan. Jedan je od prvih koji je pristupio stvaranju hrvatske vojske i specijalne policije u Lučkom. Čovjek koji je udario temelje Brigade „Rama“.

Danonoćno boraveći na prvoj crti obrane prenosio je vojnicima svoje znanje koje je stekao u postrojbi specijalne policije. Poginuo je 07.07.1992. god. na prvoj crti obrane na Rosoju. Odlikovan je spomenicom Domovinskog rata i Redom Petra Zrinskog Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom. S tugom i ponosom se sjećamo ovog nadasve hrabrog i poštenog čovjeka.

Pozivamo sve bivše pripadnike Brigade „Rama“, a i sve druge koji osjećaju potrebu da dođu i pridruže nam se prilikom polaganja i paljenja svijeća za pokojnog Fofu kao i za sve pripadnike brigade „Rama“ koji su pokopani u mjesnom groblju Rumboci.

Nedjelja, 7. srpnja 2019. u 10.00 sati u Rumbocima.

Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata
Prozor-Rama