Paljenjem raslinja u užoj i široj urbanoj zoni Prozora nastaju velike količine štetnog dima koji utiče na kvalitetu zraka a naročito na zdravlje mještana.

Sukladno Odluci o komunalnom redu Općine Prozor-Rama “Zabranjeno je vršiti spaljivanje otpada, granja i trave na javnim i privatnim posjedima kao i u krugu pravnih osoba u zonama koje su obuhvaćene Regulacionim planom.”

Prilikom proljetnog čišćenja privatnih površina u ovim zonama vlasnici su dužni sav prikupljeni otpad odvesti na sortirnicu EKOPARK u Poniru ili u dogovoru s JKP “Vodograd” D.O.O organizirati prijevoz do iste.

Stoga Vas  ovim putem obavještavamo da je:

Zabranjeno paljenje lišća, trave,  niskog raslinja u užoj urbanoj zoni Prozora koja je obuhvaćena regulacionim planom.

Izvan zone Regulacionog plana (šire područje) obvezno poduzimanje strogih mjera opreza, prijaviti vatrogascima paljenje većih površina, tražiti suglasnost vlasnika susjednih objekata i parcela.

Komunalni redari, općinska inspekcija, djelatnici nadležne policijske postaje, djelatnici općinske civilne zaštite svakodnevno će pratiti stanje na terenu, postavljenim službenim kamerama prikupljati informacije o paljenju, obilaziti teren, evidentirati osobe koje vrše nekontrolirano paljenje.

Svako evidentirano kršenje navedenih zabrana, općinskih propisa bit će sankcionirano u iznosu od: 200.00 - 700.00 KM
                  
S poštovanjem,
                                                                                                          
Viši stručni suradnik
za komunalni red
Petar Bešker