Poštovani,

Obavještavamo Vas da je počela primjena Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o materijalnoj podršci obiteljima s djecom HNŽ/K kojim je regulirano pravo na Dječji dodatak za djecu s teškoćama u razvoju ili invaliditetom.

Pravo na navedeni dječji dodatak ostvaruju djeca s teškoćama u razvoju ili invaliditetom do 18. godine života ili najdulje do 26. godine života, ako su na redovnom školovanju. Pravo na navedeni dječji dodatak djeca ostvaruju neovisno o prihodima domaćinstva i neovisno o tome da li već ostvaruju pravo na dječji dodatak po federalnim propisima.

Dokazi o teškoćama u razvoju ili invaliditetu su:

-    Nalaz, ocjena i mišljenje Stručnog povjerenstva za utvrđivanje preostale sposobnosti i kategorizaciju djece ometene u fizičkom ili psihičkom razvoju

-    ili: Nalaz, ocjena i mišljenje Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja

-    ili: Nalaz i mišljenje Stručnog tijela sukladno pravilniku kojim je uređen postupak procjene, praćenja i upućivanja djece s teškoćama ili invaliditetom.

Iznos dječjeg dodatka je 19 % minimalne plaće, što trenutno iznosi 113,24 KM.

Zahtjev možete podnijeti u Centru za socijalni rad.

Pripremili smo za Vas obrasce zahtjeva i informaciju o potrebnoj dokumentaciji. Za sva dodatna pitanja Vam stojimo na raspolaganju.

S poštovanjem!             
               
Ravnateljica
Mara Franjić