Nakon predstavljanja Messenger Rooms, značajke za video konferencije koja bi trebala konkurirati Zoomu, Microsoft Teamsu i Google Meetu, u Facebooku pripremaju sličan dodatak za izdanje aplikacije Whatsapp namjenjeno stolnim računalima, piše tportal.hr.

Navodno su u Whatsappu već počeli testirati Messenger Rooms na svom desktop izdanju te omogućili pristup toj značajki manjem broju korisnika. Službeno bi trebala biti dostupna s izdanjem Whatsapp za web 2.2019.6, koje bi trebalo biti pušteno u optjecaj uskoro.

Najava značajke Messenger Rooms iz Facebooka je stigla 24. travnja. Prođe li njena integracija s Whatsappom glatko, to bi mogao biti jedan od lakših načina održavanja video sastanaka uživo putem weba.

U Zoomu se, naime, muče s problemima oko sigurnosti i zaštite privatnosti korisnika, a kako bi koristili Meet morate imati korisnički račun pri Googleu.

Za korištenje drugog servisa te tvrtke, Duo, donedavno je bilo potrebno imati broj telefona za logiranje, što je nedavno uklonjeno kako bi se olakšao pristup uslijed povećane potražnje zbog mjera izolacije uslijed širenja pandemije koronavirusa.

Tijekom pokretanja Messenger Rooms prvi čovjek Facebooka Mark Zuckerberg naznačio je kako će ta značajka biti podržana i u Whatsappu, Instagramu, ali i Portalu, također video aplikaciji za brbljanje. Whatsapp za desktop dobit će kraticu za Messenger Rooms.

Kliknete li ju, bit ćete automatski preusmjereni u prozor Rooms kako bi mogli započeti video poziv s rodbinom, prijateljima, kolegicama i kolegama s posla... Poziv će biti moguće ili odmah pokrenuti kao video ili kao Rooms u bilo kojoj od te dvije aplikacije.

To ćete moći odabrati prilikom pokretanja. Zasad još nije poznato kad bi ova nova značajka mogla postati dostupna svim korisniicma, piše Tech Radar.