Razdoblje toplijeg vremena u Austriji ponovno je završeno olujnim nevremenom koje je snažno pogodilo neke dijelove Austrije. Udari vjetra u nekim dijelovima države poprimili su orkanske udare, a u Grazu su izmjereni vjetrovi jači od 100 km/h. Bilo je i jake kiše koja je uzrokovala poplave, vjetra, grmljavine i tuče koja je razbijala i automobile. Štete se već procjenjuju na milijunske.

Telefonske linije profesionalnih vatrogasnih postrojbi u Grazu zvonile su svake minute, a šokirani građani su prijavili štetu gotovo u svim dijelovima grada. Snažno olujno nevrijeme pogodilo je glavni grad te austrijske pokrajine u petak navečer, ali problema nisu imali samo Štajerci, nego i stanovnici ostalih dijelova zemlje.

U Grazu su stradale građevinske skele, krovovi kuća, poplavljeni su podrumi, a stradali su i automobili. U Tirolu je jak vjetar srušio nekoliko stabala, a u nekim dijelovima te pokrajine padala je i jaka tuča praćena grmljavinom.

Štete od nevremena se već ovaj tjedan procjenjuju na milijunske, a samo u Gornjoj Austriji štete su sredinom tjedna iznosile više od 11 milijuna eura.