Nacionalno vijeće Mosta donijelo je danas jednoglasnu odluku kojom je poništilo jučerašnju, barem se to tako činilo, odluku da dalje u pregovorima oko sastavljanja vlade idu samo s SDP-ovom koalicijom, odnosno kako je njihov lider Božo Petrov jučer rekao da je što se njih tiče, razgovor s Domoljubnom kolaicijom završen. Dakle, današnja jednoglasna odluka Nacionalnog vijeća glasi: Ostavljamo vrata za sudjelovanje u tripartitnoj vladi otvorenima i dalje Domoljubnoj koaliciji.

Novinare je o tom zaista neočekivanom obratu izvijestio izabrani zastupnik i član Nacionalnog vijeća mosta Miro Bulj.

Da drama bude još i veća, samo dvije minute nakon što je Bulj novinarima priopćio taj novi obrat u poslijeizbornoj hrvatskoj drami na pregovore u Most došli su šefovi koalicije Hrvatske raste predvođeni Zoranom Milanovićem, a koji su danas očekivali kako će na tom sastanku razgovarati o tome tko će biti mandatar i kada će i kako konstituirati Hrvatski sabor.

U središnjici stranke Most u Smičiklasovoj ulici okupili su se članovi Nacionalnog vijeća da bi, kako nam je rekao član Ivan Lovrinović, raspravili novonastalu situciju misleći na nastavak dogovaranja koalicijske vlade Mosta i SDP-ove koalicije.

Lovrinović je rekao da bi se danas trebalo znati hoće li Božo Petrov, lider Mosta, biti i mandatar.

Druga članica vijeća Ljubica Ambrušec je na naše pitanje da li bi Petrov trebao prihvatiti ponuđeno mjesto premijera (koje mu je javno ponudio SDP) odgovorila: Ja bih osobno željela da to Božo Petrov prihvati.

Večernji List