Početkom ovog mjeseca nakon dugo vremena predstavljen je prvi pametni telefon s logom Nokije (kompanija HMD Global otkupila je prava na ovaj brand), no na razočaranje mnogih, ovaj uređaj najavljen je samo za kinesko tržište. Iako Nokia već dugo vremena nema neki utjecaj na mobilnom tržištu, čini se kako i dalje veliki broj ljudi osjeća nostalgiju za ovim brandom koji je obilježio prvu polovicu prošlog desetljeća te su Nokijini uređaji mnogima bili prvi telefoni koje su posjedovali.

Ovog tjedna u Kini počela je flash prodaja modela Nokia 6 te je, prema GSM Areni, ovaj uređaj rasprodan u samo jednoj minuti – iako nije poznat broj prodanih telefona, treba napomenuti kako je broj registracija za kupovinu ovog uređaja premašio milijun. Nokia 6 donosi solidne specifikacije za cijenu od 245 dolara (iako se na tržištu mogu naći i jeftiniji uređaji sa sličnim, odnosno jačim komponentama) – ima ekran dijagonale 5,5 inča uz rezoluciju od 1920x1080 piksela, pokreće ga Snapdragon 430 procesor, dolazi s 4GB RAM-a i 64GB memorije za pohranu podataka (+ utor za microSD memorijske kartice), 16MP kamerom i 8MP prednjom kamerom te operativnim sustavom Android, posljednjom verzijom Nougat, prenosi Zimo.hr.

Nakon 'šestice', ove godine možemo očekivati još najmanje četiri modela s logom Nokije, a s obzirom na početnu potražnju, čini se da bi HMD mogao prodati milijune pametnih telefona. Trenutno još nema nikakvih informacija o budućim modelima, no za pretpostaviti je kako će to biti slični uređaji solidnog hardvera i konkurentne cijene te da će biti dostupni i na drugim tržištima, a ne samo na kineskom.