Vlasnici Newcastlea nakon preuzimanja kluba ne kriju ambicije, cilj je napraviti od Newcastlea klub koji će parirati Manchester Cityju i PSG-u.

U razgovoru za Daily Mail nova suvlasnica kluba Amanda Staveley pojasnila je ambicije novih vlasnika potpomognute 700 milijardi funti teškim investicijskim fondom.

"Naravno da imamo istu ambiciju kao Manchester City i PSG kada su trofeji u pitanju. Naravno, za to će trebati vremena. Želimo li osvojiti Premiership u idućih deset godina? Da. Prodaja kluba donosi velike promjene. Želimo trofeje, ali za to su potrebni ulaganja, vrijeme, strpljenje i timski rad", rekla je Staveley.

Trener Steve Bruce gotovo sigurno će ostati bez posla, a Daily Mail doznaje da su novi vlasnici već pripremili osam milijuna funti koje mu moraju isplatiti kako bi ga se riješili.

Saudijci su svjesni koliko bi negativno na sve moglo djelovati kad bi Bruce ostao na klupi za prvu utakmicu koja ovu ekipu čeka pod njihovim vodstvom.

Ipak, zasad su oprezni jer su svjesni da neće biti lako pronaći novog trenera u tako kratkom roku, posebno zato što su oni najbolji već zaposleni i vezani jakim ugovorima.

Kako navodi Daily Mail, novi vlasnici bi na mjestu trenera voljeli vidjeti trenera koji ima veliko iskustvo rada u Premiershipu, a kao najočitija opcija ističe se Brendan Rodgers iz Leicester Cityja.

Spominje se i ime Stevena Gerrarda, koji trenutno radi kao trener Rangersa. Škotski mediji već pišu da će mu ovo biti posljednja sezona u Glasgowu.

Svoje mjesto u priči pronašao je Rafa Benitez, koji bi bio postavljen za trenera da je preuzimanje kluba prošlo prije godinu dana, ali je njegovim propadanjem odlučio preuzeti Everton. Tamo mu ne ide baš najbolje, pa nije isključeno da bi se mogao "vratiti" u Newcastle.

Newcastle United sada ima najbogatije vlasnike na svijetu. Saudijski javni investicijski fond težak je 320 milijardi funti. Usporedbe radi, vlasnik Manchester Cityja šeik Mansour težak je "samo" 23 milijarde dok Nasser Al-Khelaifi, predsjednik PSG-a, raspolaže sa 6.5 milijardi funti.

Dnevnik.ba