Iz policije stižu novi detalji oko pucnjave na Floridi (Marjory Stoneman Douglas srednja škola) gdje je prema posljednjim informacijama ubijeno 17 osoba, dok ih je veliki broj ozlijeđeno.

Napadač je identificiran kao Nikolas Cruz (19) koji je isključio protupožarne alarme kako bi što više ljudi bilo na hodnicima gdje je pucao u svoje žrtve.

Aktivirao je i dimne bombe, a bio je naoružan i sa bar jednom puškom AR-15 sa više šaržera, dok je na licu imao gas masku. Kako se navodi u izvješću, ovaj mladić je imao problematično ponašanje dok je pohađao školu u kojoj je izvršio napad. U školi su se već ranije tog dana čuli pucnjevi, što je zbunilo mnoge učenike koji nisu pretpostavljali da se to događa u njihovoj blizini.

"Mnogi su bili na stepeništu ili u hodnicima škole kada je započeo Cruzov napad. Mnogi su pokušali pobjeći, ali 17 njih nije uspjelo", navodi su policijskog izvješća, prenosi Daily mail.
 

Policijski šerif Scott Israel kazao je kako je Cruz na društvenim mrežama postavljao uznemirujuće fotografije gdje pozira s oružjem u ruci ili je bio okružen oružjem. Čim su se začuli pucnjevi, mnogi učenici su odmah posumnjali na to da bi počinitelj mogao biti Cruz, jer se javno hvalio svojom opsjednošću oružjem, a kako je navedeno iz policije, fotografije je postavljao i po društvenim mrežama.

Osim fotografija s oružjem, postavljao je i fotografije na kojima se vidi kako je zvjerski ubijao životinje. Pojedini učenici navode kako je Cruz imao mentalnih poteškoća, te su ga drugi ignorirali. Policija je izvjestila kako je ovaj mladić posvojen i odrastao je sa Rogerom i Lyndom Cruz, prenosi NBC. Upravo ova obitelj je kazala kako mu je biološka majka preminula prije nekoliko mjeseci.

U međuvremenu, identificirana je i prva žrtva ovog napada, a riječ je o nastavniku tjelesnog odgoja 46-godišnjem Chrisu Hixonu. Israel je rekao kako je 12 osoba ubijeno unutar školske zgrade, dvoje je ubijeno pred školom, dok je jedna osoba ubijena na ulici izvan školskog kruga. Još dvije osobe preminule su u bolnici od zadobivenih ozljeda.