Vlada Federacije BiH formirala je još jedan tim koji će se baviti nabavom cjepiva za ovaj bh. entitet. Kako je potvrđeno za N1, riječ je o pregovaračkom timu, a dosadašnji ad hoc tim također nastavlja s radom. 

Pregovarački tim formiran je kreiran kako bi direktno komunicirao s proizvođačima jer se pokazalo da ad hoc tim nema te ingerencije. Novi tim čine premijer FBiH Fadil Novalić, ministar zdravstva Vjekoslav Mandić, ministrica okoliša i turizma Edita Đapo i direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH Davor Pehar. 

Saznajemo i da se Vladi FBiH javio i prozivođač cjepiva AstraZeneca iz Rusije. S njihovim predstavnicima je obavljen razgovor, a dostavljena je i ponuda u kojoj su navedene količine i rokovi isporuke. Odluka će biti donesena nakon što se razmotri ova ponuda. 

Podsjetimo, kompanije Medimpex obavijestila je Zavod za javno zdravstvo FBiH jučer da odustaje od sudjelovanja u nabavi 500.000 doza cjepiva Sputnik V, od čega je prva isporuka od 100.000 cjepiva trebala stići u roku od tri dana. Ugovor je potpisan 18. ožujka ove godine. 

Do sada je su vlasti Federacije nekoliko puta najavljivale dolazak cjepiva, ali niti jedan od ugovora nije realiziran.