U srijedu, 28. listopada, približno 150 radnika nekadašnjeg privrednog giganta Feroelektra iz Sarajeva osluškivat će dobre vijesti iz Hercegovine. Naime, tog dana u 11 sati Općinski sud u Čapljini će u izvršnom postupku putem javnog nadmetanja prodavati nekretninu privrednog društva Feroelektro d.d. Sarajevo smještenu u Neumu.

Radi se o odmaralištu, a novac od prodaje ovog objekta ide za naplatu potraživanja radnika po pravomoćnim presudama za neisplaćene plaće još od 2007. godine. Radi se o 35 apartmana, a nihova cijena je 2,8 milijuna KM. Pored toga, na prodaju su još tri poslovna prostora ukupne površine 116 metara kvadratnih za 344 tisuće KM, kao i zemljište površine 1.532 kvadrata koje je procijenjeno na 459 tisuća maraka. - Odmaralište su koristile izbjeglice skoro 25 godina.

Objekt je bio prilično zapušten, ali smo ga uspjeli dovesti u sasvim pristojno stanje. Radnici se nadaju dobrim vijestima iz Hercegovine – kazali su nam u Feroelektru gdje je trenutno zaposleno 55 radnika, piše Večernji.