Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Dragan Čović izjavio je danas u Sarajevu, nakon susreta s predsjednikom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem, da će u narednih 10 dana uslijediti pregovori s drugim zainteresiranim strankama za uspostavljanje vlasti u Federaciji BiH.

Čović je naveo da su razgovarali o uspostavi vlasti u FBiH i župnaijama, zatim o njenom funkcioniranju i nefunkcioniranju, te da su dogovorili da se mora završiti priča o Mostaru i formiranju vlade Hercegovačko-neretvanske županije i to "u ovom tjednu".

Dodao je kako je predmet razgovora s Izetbegovićem bio i dogovor s kojim će strankama razgovarati i koje bi mogle činiti dio parlamentarne većine u FBiH.

-To su za mene dvije-tri male stranke. Te stranke su već iskazale interes da budu dio parlamentarne većine u Federaciji. Među njima su Stranka za BiH, kazao je Čović.

Najavio je kako će svakako razgovarati sa SBB-om jer bi ta stranka bila "najpoželjnija kao partner zbog toga što bismo onda imali čvrstu parlamentarnu većinu".

Upitan da kaže koliko dugo će Federacija čekati na novu parlamentarnu većinu on je rekao da će to sigurno biti rujan, jer kaže "nije moguće da se prije nešto formira".

Dnevnik.ba