Portugalski rukometni vratar Alfredo Quintana (32) izgubio je borbu za život nakon srčanog udara pretrpljenog 22. veljače tijekom treninga. Vratar Porta i portugalske reprezentacije danima je ležao u bolnici priključen na aparate u stanju inducirane kome.

Za razliku od vijesti objavljene prije dva dana, koja je bila ipak preuranjena, danas su vijest o isključivanju aparata objavili svi vodeći portugalski portali, počevši od onog sportskog dnevnog lista Record. Znakovito je bilo i što je tijekom tjedna njegov klub Porto objavio da neće nastaviti natjecanje u Ligi prvaka. 

Alfredo Quintana rođen je 20. ožujka 1988. u Havani, na Kubi, a za Porto je branio od 2010. i s tim klubom osvojio šest naslova prvaka Portugala. Također, bio je i glavni vratar portugalske reprezentacije koja je posljednjih godina igrama i rezultatima bila pravi hit i osvježenje na rukometnoj sceni. Quintana je u tim uspjesima imao značajan udjel.

Trebao je braniti protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Olimpijske igre koje su na rasporedu od 12. do 14. ožujka u Montpellieru.