Makedonska policija u ponedjeljak je objavila novi video na kojem se vide šestorica napadača iz Kumanova. Većina njih je u uniformama s obilježjima UCK (Oslobodilačka vojska Kosova), a vidljivo je i da nisu u najboljem stanju. Neki su stradali u samom okršaju u Kumanovu, a moguće je i da im je sama policija dala do znanja što se radi s ubojicama policajaca.

Čelnici skupine su Muhamet Krasniqi, poznat po nadimku zapovjednik Malisheva, Mirsad Ndrecaj kojega zovu i zapovjednik Nato, Sami Ukshimi ili zapovjednik Sokoli, Beg Rizaj s nadimkom zapovjednik Begu i Dem Shehu poznat kao Juniku. Svi su kosovski Albanci, javila je makedonska novinska agencija MIA.

Srpski Blic piše da ova skupina ima više od 40 pripadnika, a navodno su planirali nove napade.

Kod njih je pronađen veliki arsenal oružja, a dio uhićenih je od ranije poznat policiji i svi su došli s Kosova.

Policija je dodala da su u Makedoniju ušli prije nekoliko dana i pripremali taktiku napada.

U međuvremenu, agencija Beta je javila da su protiv 30 osoba koje su se u subotu predale policiji u Kumanovu, podnesene su kaznene prijave i svima je određen pritvor od 30 dana.
 

Kako prenosi N1 , osnovno javno tužiteljstvo za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije u Skoplju podnijelo je prijavu zbog terorizma, ugrožavanja ustavnog poretka i sigurnosti, protiv 30 osoba koje su se u subotu predale policiji, a bile su dio terorističke grupe koja se 9. svibnja sukobila s policijom u Kumanovu i svima je određen pritvor od 30 dana.

Kako prenose makedonski medji, za 18 uhićenih iz grupe u Kumanovu utvrđeno je da su državljani Kosova, devetorica su državljani Makedonije, a jedan uhićeni je albanski državljanin s prebivalištem u Njemačkoj. Nekoliko njih je priznalo da su u Makedoniju ušli ilegalnim putem.

Iz grupe od 30 uhićenih njih 23 se terete za terorističko ugrožavanje ustavnog poretka i sigurnosti, udruživanje zbog neprijateljskog djelovanja i nedozvoljeno držanje oružja, dok se sedam pritvorenih sumnjiči za terorističko ugrožavanje ustavnog poretka i sigurnosti.

Prema navodima makedonskog MUP-a, teroristička grupa je u Makedoniju ušla početkom svibnja, a brojala je oko 40 ljudi.

Prema neslužbenim informacijama među članovima grupe koja je u Makedoniju ušla ilegalno bilo je i državljana Srbije.