Hrvatska bolnica “dr.fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj formirala je Covid odjel gdje se smještaju pacijenti sa koronavirusom u najtežem stanju.

U razgovoru sa šefom Covid odjela dr.anesteziologom Markom Androševićem koji je za portal Centralna.ba kazao kako su danas tri pacijenta puštena sa Covid odjela, nakon negativnog Covid testa.

Pacijent Z.A. primljen je na odjel 6.8.2020.godine na respiratoru je proveo 3t dana, urađena mu je traheostoma sa dreniranim prsištem. Pacijent je premješten na odjel Intenzivne njege, te se nalazi još uvijek u teškom stanju. Nakon 45 dana uslijedio je emotivan susret sa suprugom.

Drugi pacijent E.Ž. iz Jajca proveo je 12 dana na reapiratoru, te je nakon negativnog testa pušten na daljni tretman u bolnicu Jajce.

Treći pacijent je N.H.iz Bugojna, koji je proveo 15 dana na mehaničkoj invanzivnoj ventilaciji premješten je nakon negativnog korona testa na odjel Internog, radi daljnjeg liječenja.

Trenutno se na Covid odjelu nalaze dvije muške i jedna ženska osoba u teškom stanju, kazao je za Centralna.ba  dr.Marko Androšević.