Zbog sumnji da je silovao djevojku pritvoren je 23-godišnji nogometaš Dinama Iyayi Atiemwen potvrdila je zagrebačka policija ne otkrivajući identitet osumnjičenog ni njegove žrtve.

Policija je potvrdila da je provela kriminalističko istraživanje nad "23-godišnjim nigerijskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela silovanja".

Dodaju da je po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

S obzirom da se radi o kaznenom djelu protiv spolne slobode, a sve u svrhu zaštite prava i dostojanstva žrtve, odnosno sekundarne viktimizacije, u policiji kažu da ne mogu iznositi detalje tog događaja.

RTL je objavio da je nogometaš priveden zbog napada na djevojku iz Velike Gorice, koja je svoje svjedočanstvo prepričala u jednoj njihovoj informativnoj emisiji. Podsjećaju i da je privatnu tužbu protiv Atiemwena zbog nasilja nedavno podnijela i njegova bivša djevojka Iva Bošnjak, prenosi HRT.

Atieemwen je u siječnju stigao u Dinamo iz novog prvoligaša Gorice, gdje je u 30 utakmica zabio 12. golova. Prije dolaska u Hrvatsku igrao je za turske klubove Kayserispor i Rizespor.