Ukrajinska bespilotna letjelica ispustila je četiri eksplozivne naprave u ruskoj regiji Belgorod, prekinuvši opskrbu strujom u nekoliko stambenih naselja, priopćio je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov na svom Telegram kanalu.

"Ukrajinske oružane snage napale su područje Belgoroda korištenjem bespilotne letjelice koja je izbacila četiri eksplozivne naprave. Nema prijavljenih žrtava, ali su oštećeni električni vodovi", naveo je Gladkov, prenosi ruska državna novinska agencija Tass.

Ostaci drona pali na postrojenje za gorivo

"Sedam stambenih naselja ostalo je bez opskrbe električnom energijom, a to su Jasnije Zori, Čeremosnoje, Ustinka, Lozovoje, Rovensk, Petrovka i Solovjovka", nastavio je. Napomenuo je kako su hitne službe započele s radom na otklanjanju posljedica čim su dobile odobrenje ruskog ministarstva obrane.
 


Ukrajina je izvela i napad dronom na postrojenje za gorivo i energiju u ruskoj Orelskoj oblasti, izjavio je guverner regije u središnjoj Rusiji. Potvrdio je kako su se ostaci drona srušili na kompleks.

"Nije bilo žrtava", napisao je guverner Kličkov na Telegram. Ruska državna novinska agencija RIA Novosti citirala je službe za žurne slučajeve prema kojima je jedan spremnik bio u plamenu kao posljedica napada.
 


Pogođena Lukoilova rafinerija

Dronovima je napadnuta i Lukoilova rafinerija u gradu Kstovo u Nižnjenovgorodskoj oblasti. Riječ je o jednoj od pet najvećih rafinerija u Rusiji. Opskrbljuje središnje i sjeverozapadne dijelove Rusije visokokvalitetnim gorivom.

Ura.ru piše kako je dron izravno pogodio postrojenje za preradu nafte, nakon čega je izbio požar. U napadu nije bilo žrtava.