Voda koja je procurila iz glavne cijevi na njujorškom međunarodnom aerodromu John F. Kennedy izazvala je odgodu nekih letova u nedjelju i nove nevolje putnicima nakon što je zimska oluja prouzročila kašnjenje stotina letova posljednjih dana.

CNN je prikazao snimke kako voda prodire na dio za check-in i pokriva velike površine na terminalu 4. Sve se događalo u vrijeme dok se sjeveroistok SAD-a i dalje suočava s niskim temperaturama, a u New Yorku je bilo -8 stupnjeva Celzija.

"Naše trenutne informacije su da se cijev za punjenje (protupožarne zaštite) zaledila, dakle čini se da je povezano s vremenom. Ali nije jasno zašto cijev nije bila zaštićena od vremena i što je bio izravni uzrok zamrzavanja (vode)", rekao je Rick Cotton, dužnosnik Lučke uprave, za ABC News. Struja je bila isključena u terminalu kao mjera opreza, dodao je.
 

Putnik Jonathan Williams, koji je trebao letjeti iz New Yorka u Denver, ispričao je kako je aerodromski restoran u kojem se nalazio morao biti evakuiran zbog "rijeke vode koja je tekla prema nama".

Zbog poplave su privremeno obustavljeni letovi na terminalu koji je glavni za međunarodni promet, a putnici koji su se tamo nalazili prebačeni su na druge terminale.

Mediji nisu zabilježili da je bilo ozlijeđenih, a pretpostavlja se da je pucanje cijevi povezano s vremenskim neprilikama.

Do puknuća cijevi po svemu sudeći je došlo zbog takozvanog bombastičnog ciklone, odnosno snježne oluje s polarnim temperaturama koja je prethodno već dovela do odgađanja letova na jednom od najprometnijih aerodroma na svijetu.