Njemačka policija uhitila je trojicu osumnjičenih islamista, od kojih je jedan iz Bosne i Hercegovine.

Opsežna antiteroristička akcija izvedena je u gradu Güstrow, u blizini Rostocka, a u akciji su sudjelovale i njemačke specijalne antiterorističke snage.

Iz policije su samo kratko priopćili da je riječ o osumnjičenim pripadnicima Islamske države. Prema prvim informacijama, policija je već neko vrijeme nadzirala osumnjičene.

Tijekom akcije, u podrumu i garaži pronašli su pravo skladište eksploziva i kemikalija pa se pretpostavlja da su planirali teroristički napad.

Sama akcija iznenadila je stanovnike ovog mirnog njemačkog gradića. Susjedi su prepoznali da je među uhićenim čovjek iz Bosne i Hercegovine, koji je, navodno, godinama živio u njihovom susjedstvu.

I dok za njega sigurno znaju da je iz BiH, za ostale osumnjičene pretpostavljaju da su govorili ruskim ili nekim drugim sličnim jezikom.

"Bio je miran, neprimjetan. Viđali smo da ga redovno posjećuju ljudi s dugim bradama, u čudnoj garderobi. Ali, sve u svemu, odavao je utisak mirnog čovjeka", kaže jedan susjed.

Iz policije su dali uglavnom samo kratke izjave. Iz Federalnog tužiteljstva potvrdili su da je provedena akcija, ali nisu objavili nikakve detalje same akcije.