Muškarac i žena ubijeni su u napadu nožem na željezničkoj postaji u njemačkom gradu Iserlohn, što je treći napad na željezničkih postajama u Njemačkoj u proteklih mjesec dana, prenosi Srna.

Agencija DPA javlja da je policija uhitila muškarca starog 43 godine u vezi sa napadom na 32-godišnju ženu i 23-godišnjeg muškarca.

U trenutku incidenta postaja je bila prepuna ljudi, a među njima je bilo i oko 20 svatova. Osumnjičeni se predao policiji na mjestu događaja bez opiranja. Policija navodi da sve ukazuje da je riječ o obiteljskom nasilju. Ovo ubojstvo uslijedilo je nakon dva slična slučaja na željezničkim postajama u Njemačkoj.

Jedan osmogodišnji dječak umro je 29. srpnja nakon što je gurnut ispred vlaka u Frankfurtu. Policija je tada priopćila da je osumnjičeni za ubojstvo državljanin Eritreje sa boravkom u Švicarskoj i da je bio na psihijatrijskom liječenju.

Žena stara 34 godina gurnuta je ispred vlaka 20. srpnja u mjestu Verde. Nakon ubojstva u Frankfurtu ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer založio se za raspoređivanje većeg broja policajaca i postavljeanje sigurnosnih kamera na javnim mjestima, navodi AP.