‘’Prema dosadašnjim informacijama ništa nije promjenjeno, odnosno nastava bi trebala početi u srijedu 11. siječnja, kako je to i ranije potvrđeno’’, rekao je za Bljesak.info Slavko Lauš, predsjednik sindikata učitelja na upit o ponovnoj odgodi nastave u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Lauš je danas na ovu temu razgovarao i sa savjetnicima ministra obrazovanja znanosti kulture i sporta HNŽ-a, Rašida Hadžovića, no nije dobio neke nove informacije o mogućoj odgodi.

‘’Sve ostaje po starom, iako su tempetarure ovakve kakve jesu, rečeno je da će se situacija pomno pratiti, a više informacija bi svakako trebali znati sutra ujutro za kada imamo zakazan sastanak u Ministarstvu na ovu temu i kada ćemo konačno znati hoće li nastava početi u srijedu ili će se odgoditi još dva, tri dana’’, komentirao je kratko Lauš.

Podsjećamo, nastava u HNŽ-u ranije je odgođena do srijede, 11. siječnja, kako je to potvrdio ministar Hadžović, na osnovu zahtjeva sindikata, ravnatelja i udruge roditelja u skladu s vremenskim uvjetima koji su najavljeni.

Iz ministarstva i sindikata su ranije istaknuli kako će izgubljeno vrijeme, učenici i nastavnici, nadoknaditi za vrijeme proljetnog raspusta.