Niko Kovač bit će novi trener Bayerna, uvjereni su novinari njemačkog Bilda, koji je objavio kako je bavarski div dogovorio najvažniji transfer sljedećeg ljeta.

Popularni njemački list tvrdi da će Bayern već do kraja travnja službeno predstaviti bivšeg hrvatskog izbornika i nekadašnjeg kapetana reprezentacije kao novog trenera. Istu informaciju je iz svojih izvora dobio i Kicker koji javlja da se odšteta kreće oko 2,2 milijuna eura, a Kovač je dobio ugovor na dvije godine.

Aktualni trener Jupp Heynckes sa 72 godine odlazi u zasluženu mirovinu kao prvak Bundeslige i već je odbacio mogućnost da nastavi voditi Bayern.

Njemački mediji već mjesecima predviđaju Kovaču budućnost na klupi Bayerna, a nakon sjajne dvije sezone na klupi Eintrachta, miljenik Frankfurta spreman je za novi iskorak u karijeri.

Kovač je s Eintrachtom u prvoj sezoni izborio ostanak kroz dodatne kvalifikacije, a godinu kasnije ušao u borbu za Europu, kao i ove sezone. Kovač je u 84 utakmice s Eintrachtom ostvario 38 pobjeda, 17 remija i 29 poraza.   

Prije dva tjedna Kovač je odbio razgovarati o Bayernu i rekao kako s Eintrachtom ima ugovor do ljeta 2019. godine.

"Ako ne bude nepredvidljivih situacija, ugovor ću odraditi do kraja. Možete spekulirati i dalje, ali najbolje je da se obratite Bayernu", dodao je.

Da se u Bayernu nešto sprema, dalo se naslutiti nakon objave kako je Franck Ribery produljio ugovor s njemačkim prvakom na još godinu dana, a to je, kako izvještava ARD, napravio i Arjen Robben. Njemački novinari vjeruju kako je to znak da je Bayern dogovorio dolazak novog trenera, za kojeg se upravo slaže nova momčad.