"DAVOR ŠUKER, predsjednik HNS-a i član Izvršnog odbora UEFA-e, povezan je s kladioničarskom mafijom", tvrdi Njemačka državna televizija (ARD).
 
Nijemci tvrde da su u posjedu dokumenta iz istrage državnog odvjetništva u Bochumu, koji pokazuje da je Šuker uplaćivao oklade za Antu Šapinu, za kojeg je dokazano da je namještao utakmice.
 
ARD u tekstu pod naslovom "Tamna sjena iznad Šukera" piše da je aktualni predsjednik HNS-a uplatio oklade za Šapinu na najmanje tri utakmice, dvije Europske lige i jednu Lige prvaka, a da mu je osuđeni kriminilac savjetovao zauzvrat da uplati novac na Široki Brijeg.

Navodno su Šuker i Šapina, koji je zbog namještanja utakmica osuđen na pet i pol godina zatvora, kontaktirali putem telefona i SMS-a.
 
"Ako se Davor Šuker spominje u optužnici protiv Šapine i drugih, UEFA bi trebala pokrenuti istragu, s obzirom na to da je Šuker član Izvršnog odbora UEFA-e", smatra Sylvia Schenk iz Transparency Internationala.
 
UEFA je ARD-u demantirala da je Šuker bio svjedok ili optuženik u istrazi državnog odvjetništva iz Bochuma.
 

 
HNS: Nemamo nikakvih komentara
 
Kontaktirali smo glasnogovornika HNS-a Tomislava Packa, koji nam je rekao da je krovna hrvatska nogometna organizacija "bez komentara o ovom slučaju", te da "možemo pitati UEFA-u da nam kaže isto što i ARD-u".