Njemačka i Španjolska, baš kao i prije dvije godine, opet su u finalu Europskog prvenstva mladih nogometaša do 21 godine starosti.

Njemačka je finale osigurala pobjedom 4:2 protiv Rumunjske, dok su Španjolci s 4:1 razbili Francuze.

Poveli su Nijemci golom Nadiema Amirija, koji je istrčao fantastični solo sa svoje polovice i pogodio u 21. minuti. Međutim, Rumunji su potpom pojačali pritisak i preokrenuli rezultat. Prvo je George Puscas u 26. minuti izjednačio iz jedanaestrca, da bi u 44. minuti elegantnim udarcem glavom donio vodstvo.

Waldschmidt je u 51. minuti poravnao iz dosuđenog penala, da bi na samome kraju, u 92. s distance pogodio za 3:2. U sudačkoj je nadoknadi Amiri iz slobodnog udarca postigao konačnih 4:2 za mladi Elf.

U drugom polufinalu, mladi trikolori poveli su u 16. minuti kada je iz penala pogodio Mateta. Tko kako bi se utakmica kasnije odvijala da samo dvije minute kasnije Sivera nije skinuo zicer Mateti.

Furija je do izjednačenja stigla u 28. minuti preko Roce, a do preokreta u petoj minuti sudačke nadoknade iz penala kojeg je realizirao Oyarzabal.

Španjolskoj je put prema pobjedi otvorio Olmo koji je u 47. minuti okrunio sjajnu akciju. Igraču Dinama to je drugi gol na prvenstvu, a nakon današnje predstave nema sumnje da mu je još malo narasla cijena.

Konačnih 4:1 postavio je Mayoral u 67. minuti.

Finale se igra u nedjelju u Udinama, a Španjolci se imaju priliku osvetiti Nijemcima za poraz u finalu od prije dvije godine.