Treću pobjedu u karijeri, a prvu u superveleslalomima za Svjetski kup ostvarila je 29-godišnja austrijska skijašica Nicole Schmidhofer koja je slavila na stazi u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu s najboljim vremenom od 1:19.98 minuta.

Schmidhofer je ove sezone ostvarila već dvije pobjede, obje u spustu u kanadskom Lake Louiseu. U Garmisch-Partenkirchenu je za 23 stotinke nadmašila Talijanku Sofiju Goggiu, dok je treće mjesto osvojila Švicarka Lara Gut-Behrami sa zaostatkom od 45 stotinki, javlja Hina.

Schmidhofer se pobjedom probila na treće mjesto u redoslijedu superveleslalomašica sa 253 boda, a ispred nje su Mikaela Shiffrin sa 300 i Tina Weirather sa 268 bodova.

U ukupnom redoslijedu neuhvatljiva Shiffrin, koja ne nastupa u Garmisch-Partenkirchenu, ima 1494 boda, čak 596 više od drugoplasirane Slovakinje Petre Vlhove.

U nedjelju (11.30 sati) je u Garmischu na rasporedu spust koji je trebao biti vožen danas, ali je zamijenjen redoslijed utrka zbog novonapadalog snijega, kojeg su organizatori uspjeli ukloniti sa staze za superveleslalom.