Najbolji brazilski nogometaš Neymar da Silva najvjerojatnije će se na nogometni teren, poslije oporavka od ozljede, vratiti u prijateljskoj utakmici protiv Hrvatske 3. lipnja u Liverpoolu.

Napadač PSG-a od veljače nije igrao zbog operacije zgloba, ali će biti spreman prije početka svjetskog prvenstva u Rusiji i to u utakmici protiv Hrvatske, prenosi Hina.

Brazil je na SP u Rusiji u skupini E sa Srbijom, Švicarskom i Kostarikom.

Nakon što je brazilski izbornik u ponedjeljak objavio popis s 23 imena za SP u Rusiji, liječnik reprezentacije Rodrigo Lasmar je otkrio da se Neymar dobro oporavlja i da je vrlo vjerojatno da će zaigrati protiv Hrvatske na Anfieldu 3. lipnja.

"Obavili smo nove pretrage na Neymaru i oporavak teče dobro. Sljedeći tjedan će moći početi trenirati. Ideja nam je da idući tjedan počne raditi s loptom i cilj nam je da bude potpuno spreman za rad s izbornikom Titeom u zadnjoj fazi priprema tako da može nastupiti na prvoj prijateljskoj utakmici", rekao je Lasmar.

Osim s Hrvatskom Brazil igra još jednu prijateljsku utakmicu prije početka SP-a, i to protiv Austrije 10. lipnja. Prvu utakmicu u Rusiji Brazil igra tjedan dana kasnije protiv Švicarske.