U srijedu 5. kolovoza u PU grada Beograda prijavljen je nestanak Gorana Veličkovića Goksija (33), inače poznatog vođe navijača Partizana koja se okuplja pod zastavom "Partizanovci", piše Kurir.

Njegov nestanak prijavila je supruga, koja ga je i posljednja vidjela. Bilo je to u ponedjeljak 3. kolovoza u Višegradskoj ulici u popodnevnim satima u samom centru Beograda.

Veličković je još od ranije poznat javnosti kao vođa navijača Partizana koji se zajedno s Milošem Radosavljevićem Kimijem povukao s južne tribine i osnovao novu navijačku grupu "Partizanovci" koja se u međuvremenu povukla s istočne strane stadiona Partizana i svoje djelovanje privremeno obustavila.

No, u Hrvatskoj je poznatiji po tome što je bio naveden ispod osmrtnice Ante Firića, Splićanina kojeg javnost pamti kao jednog od sudionika velike tučnjave u Beogradu na utakmici Crvene zvezde i Partizana 2017. godine.

Firić je bio u skupini još nekoliko splitskih huligana koji su sudjelovali u neredima, a na kraju su jedva izvukli živu glavu sa stadiona Partizana. Nekoliko su mjeseci proveli u srpskom zatvoru, a onda su deportirani u Hrvatsku.

Cijela situacija i prisutnost Splićana do danas nije do kraja razjašnjena, no srpski mediji naveli su da su Firić i ostali bili tjelohranitelji jednom od vođa koji je namjeravao zauzeti južnu tribinu.