U Kompaniji “Boksit” u Milićima početkom mjeseca stupilo je na snagu neobično pravilo ponašanja za radnike.

Naime, kako se navodi na web stranici ove kompanije nabavljene su masažne fotelje koje radnici trebaju koristiti dva puta mjesečno po deset minuta. Cijena ovog tretmana je 10 maraka, a isto toliko “platit će” i oni radnici koji tretman ne budu koristili. Sve to je jer, kako objašnjavaju nadležni, zdravlje radnika je na prvom mjestu, piše Blic.
 
- Radi brige o općem zdravlju zaposlenih, pored ostalog, nabavljene su i masažne fotelje, s namjerom da zaposleni, tamo gde su postavljene i za male pare, mogu tijekom radnog vremena, obaviti masažni tretman, odnosno relaksirati se i opustiti. To svakako treba doprinijeti općem zdravlju odnosno mentalnoj i fizičkoj kondiciji, prije svega osobama koje obavljaju kancelarijske poslove i provode više sati sjedeći – navedeno je u instrukciji na web stranici Kompanije “Boksit”, ispod koje je potpisan direktor, Rajko Dukić.
 
Dalje se navodi da je obaveza svih zaposlenih da se, najmanje dva puta mjesečno, podvrgnu masažnom tretmanu, u trajanju po deset minuta.
 
- Cijena ovog tretmana na mjesečnom nivou je otprilike 10 KM, a toliko će biti obustavljeno onim osobama koje ne koriste ovaj tretman. Sredstva prikupljena na taj način uložit će se u Specijalistički medicinski centar, odnosno u zdravstvenu zaštitu zaposlenih i drugih osoba – piše dalje.