Prvi razgovor između predstavnika Lionela Messija i Barcelone trajao je otprilike koliko i jedna utakmica, nekih sat i pol, ali nije se došlo do dogovora, javljaju španjolski mediji.

Mundo Deportivo piše kako su Messijev otac Jorge, brat Rodrigo i obiteljski odvjetnik susreli predsjednika Barcelone Bartomeua i direktora Javiera Bordasa u prostorijama kluba, ali su viđenja situacije i dalje suprotna.

Odvjetnik Jorge Pecourt tvrdi kako odštetna klauzula od 700 milijuna eura u slučaju Messijeva odlaska ne vrijedi, odnosno da Messi može otići kao slobodan igrač.

Josep Maria Bartomeu pak ne želi pustiti Messija da ode, a i dalje ga smatra stožernim igračem za planove novog trenera Ronalda Koemana. Predsjednik Barce kaže kako se nova budućnost stopostotno temelji na Argentincu.

Kako bi to potkrijepili, šefovi katalonskog kluba ponovili su Messijevu ocu kako je i dalje na stolu opcija produženja ugovora za još dvije godine.

Jorge Messi je u srijedu prijepodne stigao u Barcelonu i izjavio kako je vrlo teško vjerovati da njegov sin ostaje u klubu.

Barcelona pak odbija prihvatiti mogući rastanak nakon 20 godina, a punim kapacitetom koriste Messija u novoj kampanji reklamiranja klupskih dresova.

Prema medijskim izvještajima, razgovor u srijedu navečer bio je prijateljski i s međusobnim respektom, ali bez rezultata.

Lionel Messi navodno je već dogovorio osobne uvjete s Manchester Cityjem. To je informacija španjolskog Sporta koju prenose britanski mediji.

Messi trenutačno ima u Barceloni godišnja primanja oko 50 milijuna eura, što je stotinu milijuna bruto.

Messi je već najplaćeniji na svijetu, a  bude li potpisao ugovor s Građanima na 700 milijuna, zarađivao bi nevjerojatnih 16 tisuća eura na sat, 384 tisuće dnevno, 2,7 milijuna tjedno, 11,7 milijuna mjesečno, 140 milijuna eura godišnje u bruto iznosu…