Nakon što nije uspio postati izbornik Bosne i Hercegovine Blaž Slišković čeka poziv iz Azije. Baka je na korak od preuzimanja korejske reprezentacije, no ne Južne Koreje kako se svojevremeno mislilo, nego Sjeverne Koreje.

'Nadam se da neće propasti. Moj menadžer koji je u Južnu i Sjevernu Koreju transferirao čitav niz nogometaša, trenera i ostalih sportaša kaže da je posao gotov. Čeka se samo odluka jedne mjerodavne osobe', kazao je Slišković za Sportske novosti te dodao:

'Znate kako se odlučuje u Sjevernoj Koreji, osoba koja je direktno uključena u te poslove, čija je riječ posljednja, pogađate radi se o izvjesnom generalu, u trenutku kada je trebala dati svoj potpis morala je na operaciju prostate. Sad čekamo da se oporavi. Iskreno, nadam se da sam na korak od okončanja ovog posla. Jedva čekam da se prihvatim posla, dosta sam se odmarao'.

Slišković je bio u užem krugu kandidata za izbornika Bosne i Hercegovine, no dojam je da ga je sve što se događalo od trenutka kada je otkaz dobio Safet Sušić do trenutka kada je za izbornika postavljen Mehmed Baždarević.

'Krivo mi je što je praktično već bilo sve poznato čim je Vahid Halilhodžić na lijep način odbio kormilo reprezentacije. Bilo je tu kojekakvih igara, nekorektnog lobiranja i ne vidim zašto se trošilo vrijeme i novac na sastanke, kad se znalo kojih će pet imena ostati u igri. Neću širiti nego ću samo reći da nikad više neću sudjelovati u kontekstu natječaja u NS BiH, pogotovo kada je reprezentacija u pitanju. Bit će samo – ako odgovaram, prihvatite li vi moje, ja ću vaše uvjete. To će biti sva priča', zaključio je Slišković za Sportske novosti.

bljesak.info