U većem dijelu BiH prometuje se otežano i usporeno zbog snjega.

Na dionicama cesta u južnim krajevima prometuje se po mokrim kolnicima. Zbog ugaženoga snijega i poledice otežano se prometuje na cestama preko planinskih prijevoja, izdvajamo dionicu M-14.2 Drvar - Petrovac (prijevoj Oštrelj).
Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Stanje na cestama u Republici Hrvatskoj

Snijeg, mjestimice vrlo gust, pada u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji. Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci te obratno trenutno nema slobodnog cestovnog pravca.

Zbog snijega i vjetra, samo za OSOBNA VOZILA otvorene su:

dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica;
dionica autoceste A6 Rijeka-Zagre b između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3);
dionica Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8).
Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, Lici i Karlovačkoj županiji, uključujući dionice autocesta: A1 Bosiljevo-Maslenica, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, kao i staru cestu kroz Gorski kotar DC3 na dionici Kikovica-Zdihovo te DC1 Čeglje-Karlovac-Gračac-Knin.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Kolnici su mokri i skliski od kiše u Hrvatskom primorju i Dalmaciji, vlažni u većem dijelu ostatka zemlje. Moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje, održavaju sigurnosni razmak između vozila te ne kreću na put bez zimske opreme.

Brotnjo.info