Nakon turbulentnog razdoblja u HNK Hajduk Split, održana je i "Ćakula" članova NO s članovima kluba u velikom amfiteatru FESB-a u Splitu.

Sama "Ćakula" zamišljena je kao javna tribina za članove kluba u kojoj nadzornici kluba pokušavaju dati što opširnije odgovore na situaciju u klubu.

Tako su na ovoj Ćakuli najučestalija pitanja bila o razlozima i detaljima smjene Marina Burića, koji je u današnjoj press konferenciji iznio kako je njegova smjena izvršena bez argumentacije i činjenica.

Iz odgovora nadzornika izabranih od strane članova dalo se iščitati kako je Brbić smijenjen jer u ovom trenutku nije prava osoba za iznijeti klub na stepenicu više.

Sama ta konstatacija dovela je u bunilo mnoge članove kluba koji su se zapitali kako su istom predsjedniku isti nadzornici izglasali mandat na četiri godine prije četiri mjeseca.

Osim pitanja o Brbiću, članove je zanimala i vizija nadzornog odbora za daljni razvoj kluba.

Tako su nadzornici kao jedan od ključnih uvjeta postavili održivi razvoj. Održivi razvoj vide kroz izgradnju kampa i proizvodnju igrača za prvu momčad.

Na pitanje u kojoj je fazi izgradnja kampa, nadzornici odgovaraju da je još uvijek sve na ideji.

Kroz cijelu Ćakulu provlačilo se pitanje o razlozima smjena u klubu i koliko je baš sad ispravno vrijeme za njih, a navijači su ostali zabrinuti pitanjem je li ovo sukob dviju interesnih skupina i je li ovo djelovanje u interesu kluba ili je samo riječ o sitnim interesima pojedinaca koji ugoržavaju projekt narodnog kluba.

Odgovore na ova pitanja će članovi kluba dobiti u skorije vrijeme kad se vide daljnji koraci nadzornog odbora.