Splitska policija je izvijestila kako provjerava informacije iz lokalnih medija po kojima je u ponedjeljak poslijepodne u središtu Splita napadnuta skupina nogometaša Hajduka dok su se šetali, a tom je prilikom igrač Marko Futacs, po medijskim navodima, "udaren nogom u glavu".

Lokalni su mediji izvijestili kako su navijači u središtu Splita napali igrače Hajduka i da je "Marko Futacs udaren nogom u glavu".

"Trenutačno provjeravamo informacije koje su se pojavile u medijima", rekli su za Hinu u splitskoj policiji.

Po navodima "Slobodne Dalmacije", uz Futacsa su bili nogometaši Hajduka Hamza Barry, Savvas Gentsoglou, Hysen Memolla i Ahmad Said, koji su se šetali Cankarjevom poljanom u blizini Kluba navijača Torcide.

"U tom trenutku, neslužbeno se doznaje, iz prostorija Kluba navijača izletjelo je nekoliko osoba i verbalno napalo Saida, vrijeđajući ga zbog lošijih partija u posljednje vrijeme", navodi "Slobodna Dalmacija" i dodaje kako su mu suigrači odmah priskočili u pomoć i pokušali smiriti situaciju, a u naguravanju jedan od navijača udario je Mađara nogom u glavu.

"Od udarca su mu pukle naočale te ima modricu ispod oka", piše "Slobodna Dalmacija".

Nakon incidenta ispred prostorija Torcide na Starom placu u kojem su navijači prvo verbalno napali Saida i igrače Hajduka, a potom poslije prepirke Futacsa udarili nogom u glavu, s Dalmatinskog portala nazvali su glasnogovornika Torcide Damira Gruića.

''KN Torcida izražava žaljenje zbog incidenta koji se dogodio jutros u gradu, a u kojem su sudjelovali i igrači Hajduka. Iako nemamo saznanja da su u istome sudjelovali pripadnici Torcide, ovim putem jasno šaljemo poruku kako je ovakav način iskazivanja nezadovoljstva prema igračima Hajduka za nas neprihvatljiv i nema opravdanja u nikakvom subjektivnom dojmu pojedinca o nečijoj lošoj igri'', rekao je Gruić za Dalmatinski portal.

Upitan jesu li ti momci koji su se zakačili s igračima izašli iz Kluba navijača, Gruić je odgovorio da nisu jer prostorije KNH u to vrijeme nisu bile otvorene, piše Dalmatinski portal.