Prosvjedi u Oregonu u znak nezadovoljstva zbog izbora Donalda Trumpa za novog predsjednika SAD-a postale su nasilni, a policija je uhitila nekoliko osoba.

Prosvjednici su počeli razbijati prozore na objektima i paliti kontejnere, što policija tretira kao nerede.

Nešto više od 4 tisuće ljudi izišlo je na ulice Oregona, a poslije ponoći počeli su gađati i policiju koja je u pokušaju da rastjera prosvjednike koristila jednu vrstu dimne bombe.

Slični su prosvjedi organizirani i u drugim američkim gradovima, a Trump se ponovno oglasio na jednoj društvenoj mreži i kritizirao prosvjednike.



"Upravo smo imali otvorene i uspješne predsjedničke izbore. Sad neprofesionalni prosvjednici potaknuti medijima prosvjeduju. Vrlo nefer!", napisao je Trump.

Oko 1.000 studenata prošlo je kroz središte San Franciska do gradske vijećnice blokirajući promet i izvikujući  "Nije moj predsjednik".

Studenti i učenici su izašli i na ulice drugih gradova u sjevernoj Kaliforniji. U Los Angelesu, nekoliko stotina njih prošlo je kroz kampus Univerziteta UCLA noseći transparente protiv Trumpa.

Više stotina prosvjednika okupilo se u New Yorku, u Washington Square Parku, na Manhattanu.

Studentski su prosvjedi organizirani i u Texasu, a kako prenose agenciji, za dolazeći su vikend ponovno planirani prosvjedi diljem SAD-a.