U nazočnosti dr. sc. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade HNŽ potpisani su ugovori u svezi s drugom fazom Projekta energetske učinkovitosti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.

Ugovori se odnose na nastavak energetske obnove JU OŠ „Suljo Čilić“ u Jablanici, JU OŠ „Čelebići“, OŠ „Ilići“, SŠ „Neum“ i SŠ u Čapljini.  Naime, u prvoj fazi obavljen je obiman posao na „utopljavanju“ tih škola, a novopotpisanim ugovorima bit će omogućena ugradnja kotlovnica i izvođenje drugih radova nužnih za cjelovitu obnovu školskih zgrada.

 „Radi se o višegodišnjem projektu Vlade usmjerenom na obnovu školskih zgrada, te objekata u pravosuđu, unutarnjim poslovima i zdravstvu, s konačnim ciljem obnove svih javnih objekata u HNŽ. Na taj način, poboljšat ćemo uvjete boravka i rada u našim javnim objektima, te doprinijeti uštedama u troškovima za energiju, zaštiti okoliša te vizualnom izgledu sredine u kojoj su objekti smješteni.“ - kazao je predsjednik Herceg.

„Vlada je, do sada,  kreditnim, donatorskim i proračunskim sredstvima energetski „utoplila” više od 30 objekata na prostoru cijele Županije. Konkretno, obnovu škola zbog kojih smo danas ovdje, Vlada realizira u suradnji s Razvojnim programom Ujedinjenih naroda.“ - naglasio je predsjednik Herceg.

Ravnatelji škola  zahvalili su Vladi i predsjedniku Hercegu na svemu što su učinili kako bi njihove školske zgrade zasjale u punomu sjaju, a učenici i prosvjetni djelatnici imali puno bolje uvjete za boravak i rad.

Inače, radovi, u koje će biti uloženo oko 480.000 KM, trebali bi biti završeni u roku od tri mjeseca.