Tijekom jučerašnje potrage za nestalom osobom u Stocu odrađen je vizualni pregled korita rijeke Bregave.

''Uz pomoć dva raft čamca urađena je pretraga nepristupačnih lokacija u koritu rijeke, te je izvršeno uklanjanje velikih naslaga oborenog drveća. Uz pomoć građevinskog stroja (bagera) oborena stabla su izvučena na kopno s ciljem otklanjanja sumnje da se tijelo nalazi ispod oborenih stabala'', navedeno je u izvještaju Civilne zaštite HNŽ.

Dodaju kako su u poslijepodnevnim satima timovi radili na pregledu naslaga ispod mostova na rijeci.

Visok vodostaj, brzina rijeke, te nisko raslinje uz obalu otežavaju rad na potrazi.

Potraga se nastavlja

Danas se nastavlja potraga za nestalom osobom, a sudjelovati će timovi FUCZ, DVD Stolac, Civilna policija Stolac, Civilna zaštita Stolac, dva tima Ronilačkog kluba Mostar i lokalno stanovništvo.

Podsjetimo, tijelo nesretnog mladića u utorak je izvučeno iz vozila Jeep Compas, koje je završilo u rijeci Bregavi na lokalitetu Pitića brijeg na ulazu u Stolac. Iz rijeke je izvučen i automobil uz pomoć specijalne dizalice, a u tijeku su neophodna vještačenja, koja je naložio dežurni tužitelj.

Smrt utapanjem

U srijedu je Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru završena obdukcija tijela smrtno stradalog mladića, F. S. (19) iz Stoca. Obdukcijom koju je uradio dr. Dražen Damjanjuk je utvrđeno da je smrt nastupila utapanjem.

Sprovodni obred tragično stradalog mladića obavljen je u četvrtak 15. veljače u rimokatoličkom groblju Todoruše-Crnići.

Prijava nestanka Stolačkoj policiji je R.V. (47) u noći sa nedjelje na ponedjeljak 00:45 sati prijavila da je njen sin, M.V. bio u jednom kafiću u Stocu sa F.S. te da nije došao kući, kao i da je nedostupan na telefon.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije su objavili da je sat nakon ponoći u policiju došao otac od F.S., zajedno, sa S.P., koji je policijskim službenicima dao informacije o tome kako je on dao svoje vozilo M.V. i F.S. da odu u Vidovo polje, nakon čega im se gubi svaki trag. Odmah nakon toga tijekom noći policijske patrole su obišle grad i šire područje, ali nisu uspjeli pronaći nikakve tragove sve do ponedjeljka ujutro.