Zbog izrazito niskih temperatura, snijega i leda koji su pogodili BiH, a samim time i našu općinu i županiju, upitno je i odvijanje nastavnog programa u srednjim i osnovnim školama u cijeloj HNŽ.  

Prema službenim informacijama na području županije škole će početi s redovitom nastavom od srijede 11. siječnja.

Što se tiče naše općine sa sigurnošću možemo reći da se nastava u OŠ fra Jeronim Vladić odgađa do ponedjeljka 16. siječnja.

Kako smo dobili informaciju od člana udruge ravnatelja, i ravnatelja OŠ „fra Jeronim Vladić“ gosp. Ive Iličića, nastava u ovoj školi i svim područnim školama (Rumboci, Orašac, Kovačevo Polje) odgađa se do ponedjeljka 16.1.2017.

Također nam je rečeno da je uslijed niskih temperatura u ovoj školi došlo do određene štete na centralnome grijanju  u središnjoj školi, ali da je sanacija već u tijeku i da će sve ubrzo profunkcionirati.  

Što se tiče svih ostalih škola na području naše općine, prema riječima ravnatelja OŠ „Marko Marulić“ u Prozoru, gosp. Slavka Bilića, redovita nastava će početi u srijedu 11. siječnja, uz skraćene radne sate na 30 minuta.

Samo se nadamo da ovo i ovakvo vrijeme neće potrajati, te da će učenici ubrzo ponovno u svoje klupe, i nastaviti sa redovitim obrazovanjem u kojemu im želimo puno uspjeha.